Welkom bij de W Series, F1 voor vrouwen!

De Nederlandse Beitske Visser (Dronten, 10 maart 1995) is een Nederlandse autocoureur. In 2019 reed ze in de W Series. Deze Club heb ik opgericht omdat ik fan ben! Doe mee en word lid!

hartje_250_donkerpa…

De W Series (ook wel Formule W genoemd) is een autosportkampioenschap in het formuleracing waar enkel vrouwen aan mee mogen doen. Het kampioenschap heeft als doel om de deelname van vrouwen aan autosportkampioenschappen te bevorderen.

W Series schrapt rest van seizoen!

Beitske Visser, helemaal rechts in beeld.

Beitske Visser, helemaal rechts in beeld. © ANP / EPA

Wilhelmus klinkt in Singapore: Beitske Visser wint in W Series

Beitske Visser heeft haar tweede overwinning geboekt in de W Series, de raceklasse voor vrouwen. De 27-jarige Nederlandse zegevierde op het stratencircuit van Marina Bay in Singapore, waar ook de Formule 1-coureurs dit weekeinde racen. “Yes, eindelijk!”, zei Visser over de boordradio.

Sportredactie

Haar eerste zege boekte ze in 2019 op het circuit van Zolder, in het eerste jaar van de raceklasse voor vrouwen. Visser haalde dat jaar nog drie keer het podium en eindigde als tweede in het WK-klassement, achter de Britse Jamie Chadwick. In 2020 ging de W Series niet door vanwege de coronapandemie. Chadwick prolongeerde vorig jaar haar wereldtitel, Visser kwam niet verder dan de achtste plaats in het klassement.

De 27-jarige coureur uit Dronten begon de race in Singapore van de tweede plek, maar nam bij de start direct de leiding over van de Spaanse Marta Garcia. Visser gaf de eerste plaats niet meer uit handen. In de slotfase van de race kwam de safetycar de baan op nadat WK-leider Chadwick was gecrasht. De race werd weer vrijgegeven met nog één ronde te gaan. Visser slaagde er in de slotronde in om de aandringende Britse Alice Powell achter zich te houden.

In het klassement nam de Nederlandse de tweede plaats alleen in handen, met 50 punten achterstand op Chadwick. Powell staat derde, op 57 punten van haar landgenote. Met nog drie grands prix te gaan, heeft Visser nog kans op de wereldtitel. De vrouwen racen eind deze maand in de Verenigde Staten en twee keer in Mexico.